top of page

Book of the Month

To buy book please check the SHOP page, or email us at: sales@mehripublication.co

کتابِ ماه اپریل در سال ۲۰۲۰ «رادیکال دهه‌‌ ۷۰» به قلم مهدی یوسفی (میم.ئازا) است. این کتاب در سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۹)، در ۸۲ صفحه، توسط نشر مهری در لندن منتشر شده است. 

رادیکال دهه هفتاد یک سفر است:

رادیکال دهه هفتاد کتابی است در تمامی زمینه‌ها از هنر و فرهنگ و ادب گرفته تا مسائل اجتماعی که در ایران جریان دارد، در واقع نگاهی موشکافانه است از آنچه که در روزهای نه چندان دور دیدیم و خواندیم و شنیدیم. رادیکال دهه هفتاد روایتی ادبی از دید یک جوان ایرانی است، روایتی که گه‌گاه تند و خشن هم می‌شود اما در پس تمام متن‌ها مفاهیم عمیق اجتماعی نهفته. عشق، برابری زن و مرد، بیماری‌های روحی و روانی، فشارهای شدید اقتصادی، فرهنگ‌های غلط، نااُمیدی‌های اجتماعی و.... همه و همه در ۸۲ صفحه دور هم جمع شده‌اند. رادیکال دهه هفتاد قصد حل کردن مسائل را ندارد، بلکه نشان می‌دهد و مخاطب را به فکر فرو می‌برد. اما توده‌ای که رادیکال دهه هفتاد آن را نشانه رفته توده‌ی خاصی نیست، این مسائل مربوط به همه‌مان است. وقتی صحبت از فقر اقتصادی می‌شود یعنی اشاره به بخش عمده‌ای از جامعه‌ی ایرانی دارد، جامعه‌ای که ارزشها و ضد ارزش‌هایش در هم فرو رفته‌اند و دیگر تشخیص‌شان از هم مشکل شده. اگر به دنبال نگاهی خاص و جبهه‌دار در زندگی هستید نمی‌توانید با این کتاب ارتباط برقرار کنید به این دلیل که کتاب به هیچ وجه به دنبال دیدگاه خاصی نیست، رادیکال دهه هفتاد نقد مسائل اجتماعی حاکم بر انسان نیز هست. این کتاب یک سفر است، سفری که از مذهب شروع می‌شود به انسان می‌رسد و با عشق دست نیافته پایان می‌پذیرد. مسائل گهگاه در زیر لایه‌هایی از جنس ادبیات و لغات چنان فرو می‌رود که لزوم به بازگشت به آغاز متنها را دارد. تمام آنچه که در دست دارید نگاهی کاملاً ادبی بر مسائل اجتماعی است. اشرار در طول این سال‌ها به کمک موسیقی‌های آلترناتیو، عکس‌ها، فیلم‌ها، مستندها، مصاحبه‌ها، گفت‌وگو در شبکه‌های اجتماعی و گفتارها رادیکال شدند، اما چیزی که همیشه یک جامعه را رادیکال می‌کند کتابخوانی است که متأسفانه این روزها کمتر در جامعه ایرانی آن را می‌بینیم، کتابی که در دست دارید اولین کتابی است که از اشرار منتشر شده تا در جهت آگاهی بخشی و نگاهی دقیق‌تر به مسائل پیرامون، ما را فراتر از دنیای مصرف‌گرایی و لایک و چت‌های بیهوده هدایت کند. کتاب «رادیکال دهه ۷۰» به بزرگان و روشنفکران دیروز و امروز ایران تقدیم شده تا شاید گوش‌های از این روشنگری‌ها را که به دلایل مختلف ناتمام مانده پر کند. به امید روزی که اشرار تنها هدایت‌شدگان زمین باشند. به امید اینکه مفید واقع شود.

مهدی یوسفی (میم.ئازا)

درباره‌ی نویسنده

مهدی یوسفی متولد تهران است. تحصیلات آکادمیک او کارگردانی سینماست. چندین فیلم کوتاه و مستند موفق از او در سال های گذشته منتشر شد. از مهمترین دغدغه‌های این نویسنده جوان می‌توان به بررسی مسائل روز جامعه ایرانی و مشخص در رابطه با هم نسل‌های خودش اشاره کرد. او یکی از اعضای انجمن سینمای هنر و تجربه با عنوان نویسنده می‌باشد. از مهمترین فعالیت‌های او طی سال‌های اخیر می‌توان به همکاری با هنرمندانی چون شاهین نجفی، مجید کاظمی، فریماه حبشی‌زاده اصل (جاستینا) و ... اشاره کرد.

تازه‌ترین کار او اینترویو با یک هنرمند آلترناتیو ایرانیست که در خارج از ایران تولید و به زودی و در سال ۲۰۲۰ منتشر خواهد شد.

معرفی کتاب «رادیکال دهه هفتاد» توسط دکتر سیدمهدی موسوی در لایو توانا

bottom of page