Book of the Month
To buy book please check the SHOP page, or email us at: sales@mehripublication.co
اولین کتابِ ماه در سال ۲۰۲۰ رمان «هنوز از اکالیپتوسهای یونسکو خون میچکد» به قلم عیسی بازیار است.
این کتاب حکایت استقامت انسانهایی است که برای آزادی ما جان دادند، حکایت خاوران خوزستان است و ایستاده جاندادن آزادیخواهانی است که به درختان تنومند «اوکالیپتوس» حیاط خلوت زندان یونسکو بسته شدند و گلوله بارانشان کردند و خون پاک آنان با درختان سوراخ سوراخ شده در آمیخت. پیکر جانباختگان نصیب گورستانهای بینام و نشان شد و درختان، این شاهدان خاموش که به صد زبان فریاد میکشیدند، قطع شدند، تا نشانی از جنایت و شاهدان بهجای نماند. اکنون آن جلادان بر بالاترین مناصب قضایی «عدالت» تکیه دارند. اکنون این کتاب در مقابل چشمان سفید علیرضا آوایی، وزیر دادگستری جمهوری اسلامی، رئیسی، مسئول هیئت مرگ و دیگر جلادان زندان یونسکو گشوده و خوانده میشود تا بدانند نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم.
دربارهی نویسنده
عیسی بازدار، فعال حقوق مصدومین مین ومتخصص پاکسازی میادین مین است. کتاب «هنوز از اکالیپتوسهای یونسکو خون میچکد» سومین کتاب اوست. کتابهای دیگر او، با توجه به زمینهی فعالیت او، در مورد مین و قربانیان مربوط به آن بوده است. اما در این کتاب، بازیار، با توجه به سالها ارتباط و دوستی با خانواده اعدامیان سال ۱۳۶۷، داستانی متفاوت را بیان میکند. عیسی بازیار پس از وقوع جنگ ایران و عراق مجبور شد به همراه خانوادهاش از ایلام به اهواز و سپس به اندیمشک کوچ کند. او پیشینه آشنایی خود با خانوادههای زندانیان سیاسی و بخشی از تجربه زندگی در کنار آنان را چنین توصیف میکند: «ما در اندیمشک در خیابان پاسداران ساکن بودیم. این خیابان جایی بود که بسیاری از خانوادههای زندانیان سیاسی که فرزندانشان اعدام شدند زندگی میکردند. از نزدیک شاهد بودم که مسئولان مدرسه بچههایی که از اعضای خانوادههای زندانیان سیاسی بودند را آزار میدادند و همسایهها دید دیگری به آنان داشتند.»
نوشتن این رمان حدود ده ماه زمان برده است و این اثر برآمده از تجربههای شخصی حاصل از همزیستی با خانوادههای زندان سیاسی و الهام از روایتها و گفتوگوهایی است که با آنان و جانبهدربردگان از کشتار ۶۷ داشته است.