top of page

Book of the Month

To buy book please check the SHOP page, or email us at: sales@mehripublication.co

Screenshot 2020-08-04 at 21.20.43.png

با استفاده از کد (bookofthemonth) کتاب ماه را با ۲۰درصد تخفیف ویژه خریداری نمایید.

کتابِ ماه آگوست در سال ۲۰۲۰ «داستان شهر ممنوعه: پژوهشی جامع در باب دگرباشان در ایران» به قلم کامیل احمدی است. این کتاب در سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۹)، در ۲۹۴ صفحه، توسط نشر مهری در لندن منتشر شده است. متن انگلیسی این کتاب در سال ۲۰۲۰ توسط نشر مهری در لندن منتشر شده است.

این مطالعه‌ی مردم‌شناسانه، حوزه‌ی نادیده‌ی جنسیت در ایران را با نگاه به جنبه‌های متعدد و پیچیده‌ی هویت جنسی و ظرافت‌های آن در اجتماع دگرباشان، در بستر شناخت روبه­فزونی از گرایش‌های جنسی بررسی می‌کند. در عین حال، این مطالعه کج‌فهمی‌های رایج درباره‌ی دگرباشان و جنسیت در ایران را به چالش می‌کشد و افسانه‌ها و روایت‌هایی را که اغلب سبب شناخت نادرست از جنسیت و تدوین سیاست‌ها و رویه‌های اشتباه شده‌اند، نقد می‌کند تا زمینه‌ساز رویکردی جامع‌تر شود.

این مطالعه به شدت پیچیده است؛ چراکه فراتر از یک نگاه کلی ساده به گرایش جنسی و افکار مربوط به جنسیت در حوزه‌ی زندگی خصوصی و عمومی فرد است. برای اولین بار، این پژوهش بر مصاحبه‌های عمیق با بیش از 300 نفر (60% مرد و 40% زن) در سه کلانشهر بزرگ ایران (تهران، مشهد و اصفهان) متمرکز شد. در این کار، چالش‌های برخاسته از تغییرات عصر حاضر در روابط جنسیتی و چگونگی این تعاملات در ایران بررسی شد. اهداف اصلی این پژوهش درک احساسات و باورها حول دگرباشان در ایران از طریق تحلیل انتقادی از نگاه خود این افراد و بررسی چالش‌هایی است که آنها بر اثر زندگی در جامعه‌ای مذهبی، طبقه‌محور، سنتی و پدرسالار، که دگرباشی را به­مثابه یک هویت رد می‌کند، تجربه می‌کنند. پرسش این مطالعه از همین­جا شروع می‌شود. ضرورت تمرکز بر اجتماع دگرباشان و آسیب‌پذیری این افراد سرکوب‌شده و به سکوت واداشته­شده انگیزه‌ای شد برای روشنگری دربارۀ وضعیت این افراد که عمداً نادیده گرفته شده­اند و از منظر اجتماعی به حاشیه رانده شده‌اند.

این مطالعه از تلفیقی از رویکردهای پدیدارشناسانه، هرمنوتیکی، پسامدرن و روان‌شناختی بهره می‌برد تا روشی نظری را به وجود آورد که برای پژوهش درباره‌ی تجربهی دگرباشی مناسب باشد و در عین حال شهود و احساسات خود پژوهشگر را در معیار تأیید مطالعه برای حفظ «عینیت» دربرگیرد. 

درباره‌ی نویسنده

کامیل احمدی ، مردم ‌شناس و پژوهشگر در دربارۀ موضوعات فرهنگ محلی،کودکان و زنان، و حقوق اقلیت‌ ها در حال مطالعه و تحقیق می باشد. و سابقۀ اجرایى نیز در این حوزه‌ها دارد. در سفرهای کاری و تجربیات زیسته اش به آفریقا، آسیای دور، اروپای شرقی و غربی، بوسنی، ترکیه، افغانستان و عراق، علاقه خاصی به تجربیات روزمره زندگی انسان­ها، سنت­ها و رسوم (به ­ویژه رسوم آسیب­زا)، جنگ و فقر پیدا کرده است. در اروپا هم در زمینۀ برنامه‌های فرهنگی مستقل، متون فرهنگی، حقوقى و سیاست محلی به وزارت مهاجرت، دادگسترى، وکلا و گروه‌های بین‌المللی مشاوره کاری و علمی می‌داده که به صورتی کلی به درک و فهم پژوهش هایش کمک بسیاری می کنند. از تالیفات وی، کتابهای " نگاهی دیگر به شرق و جنوب شرق ترکیه" ، " به نام سنت" پژوهشی جامع بر باب ختنه زنان در ایران، "طنین سکوت" پژوهشی در خصوص کودک همسری، " خانه ای بر ردی آب" تحقیقی جامع در مورد صیغه محرمیت و ازدواج موقت، "خانه ای با در باز" پژوهشی جامع در باب ازدواج سفید در ایران، "شهر ممنوعه" پژوهشی میدان محور در خصوص درگرباشان در ایران، " از مرز تا مرز" با موضوع هویت و قومیت و " یغمای کودکی" تحقیقی در خصوص زباله گردی کودکان در تهران را در کارنامه خود دارد.​

Screenshot 2020-08-04 at 21.33.36.png
bottom of page